HUOM!

Laskujen toimituksesta vastaavan yhteistyökumppanin vaihtumisesta johtuen tämän sivun ohjeet voivat sisältää vanhentunutta tietoa.

Lue lisää asiasta tästä linkistä.

Sähköinen laskutus

Perinteisen kirjeen lisäksi voit vastaanottaa laskumme myös sähköisesti: pdf:nä sähköpostiin, e-laskuna/verkkolaskuna verkkopankkiin tai e-kirjeenä Netpostiin. Alla lisätietoja eri laskutustavoista ja niiden käyttöönotosta.

Sähköpostilaskutus:

Sähköpostissa pdf-lasku näyttää samalta kuin tavallinen paperinen kirje. Viestin mukana on myös virtuaaliviivakoodi, mikä nopeuttaa laskun tietojen siirtämistä verkkopankkisi maksutapahtumaan.

Sähköpostilaskutuksen käyttöönottamiseksi ilmoita sähköpostiosoitteesi asiakaspalveluumme ja pyydä sähköpostilaskutuksen aktivointia. Ilmoituksen voit tehdä sähköpostitse osoitteeseen info@finkraft.fi tai puhelimitse numeroon 09 6898 8780.

E-laskutus/verkkolaskutus:

E-lasku on sähköisessä muodossa oleva lasku, jonka saat omaan verkkopankkiisi. Voit jatkossakin hallita itse, milloin ja miten paljon tililtäsi veloitetaan. E-lasku on pankkien yhdessä kehittämä, joten se on turvallinen sekä kätevä tapa vastaanottaa ja maksaa laskuja. Laskujen suoraveloitus on Suomessa päättynyt EU-asetuksen määräyksestä vuoden 2014 tammikuussa. Vastaavan palvelun saat kuitenkin käyttämällä e-laskua ja e-laskun automaattista maksamista. Lue lisää e-laskusta osoitteessa www.e-lasku.info.

Kuluttaja-asiakkaana voit tehdä e-laskutustilauksen omassa verkkopankissasi (tai palvelussa mihin e-lasku tilataan). Tämän tekemiseen tarvitset Finkraftin asiakasnumerosi, jonka löydät mm. viimeisimmästä laskustasi. E-laskutuksen aktivointi korvaa automaattisesti voimassa olevan laskutustavan. E-laskutussopimuksen purkaminen palauttaa laskutustavaksi sitä ennen käytössä olleen laskutustavan.

Yritysasiakkaiden e-laskutus poikkeaa hieman kuluttaja-asiakkaiden käytänteistä ja sen aktivointi tehdään ilmoittamalla meille yrityksen e-laskutustiedot. Voit toimittaa meille yrityksenne verkkolaskutustiedot sähköpostitse osoitteeseen info@finkraft.fi.

Netposti:

Netposti on Itellan tarjoama maksuton sähköinen vaihtoehto postilaatikolle. Netpostiin saat sähköisesti saman laskun, jonka muuten saisit esim. paperisena. Netpostissa kirje näyttää samalta kuin tavallinen paperinen kirje. E-kirje säilyy varmassa tallessa, on helppo arkistoida, ja laskujen maksamisesta on tehty helppoa.

Netpostin käyttöönotto tehdään Netpostissa. Netpostin käyttöönotto korvaa automaattisesti voimassa olevan laskutustavan, poislukien e-laskutuksen. Jos sinulla on aktivoituna e-laskutus ja haluat vaihtaa Netpostiin, tulee Netpostin aktivoinnin lisäksi purkaa e-laskun tilaus. Netpostin sähköisen toimitustavan purkaminen palauttaa laskutustavaksi sitä ennen käytössä olleen laskutustavan. Lue lisää Netpostista osoitteessa www.posti.fi/netposti/.